Avustralya

0

İlk müracaatı havaalanında yapmanın bir avantajı var mı?
Havaalanında başvuru yapılmıyor.

Kampta kalmak zorunlu mu?
Avustralya’da kamp bulunmuyor.

Bir şehirde ikamet zorunluluğu var mı?
Hayır ikamet zorunluluğu yok.

Ne kadar süre sonra bir ev tutmak mümkün?
Gelir gelmez.

Kiranın ne kadarını devlet ödüyor?
Ailedeki kişi sayısına uygun bir ev tutmaya yetecek kadar bir yardım yapılıyor.

Kabul öncesi ve sonrası ne kadar nakit yardımı yapılıyor?
Ailedeki kişi sayısına göre miktar değişiyor.

Devletin sağlamış olduğu yardımlar ile hayatı idame ettirmek mümkün mü?
Evet mümkün.

Yardımlar ne zamana kadar devam ediyor?
2 yıldır halen almaya devam eden arkadaşlarımız var.

Dil kursu zorunlu mu?
Değil.

Kurs ücretlerini devlet karşılıyor mu?
Oturum aldıktan sonra ücretsiz kurs veriliyor. Oturum öncesinde, çok profesyonel olmasa da gidilebilecek ücretsiz kurslar mevcut.

Sürekli oturum veya vatandaşlık için istenen bir dil seviyesi var mı?
Hayır yok.

Dosyalar ortalama ne kadar sürede karara bağlanıyor?
Net bir süre yok. 6 ayda oturum alan da 2,5 senedir mülakata çağrılmayan da var.

Dosyaların kabul oranı nedir?
Henüz red alan kimse olmadı.

Kabul sonrası hemen aile birleşimi yapmak mümkün mü?
Mümkün.

Aile birleşimi ortalama ne kadar sürüyor?
Aile birleşimi yapacak olan arkadaşlarımız var fakat henüz oturum bekliyorlar. Yaşanmış bir tecrübe henüz yok.

Çocuklar okula ne zaman devam edebiliyorlar?
Başvuru yapar yapmaz Bridging visa ya geçiliyor, eğitim-sağlık ücretsiz.

Çalışma izni ne zaman veriliyor?
Başvuru yapar yapmaz izin veriliyor.

Türkiye’den alınan diplomaların denkliği kabul ediliyor mu?
Okula göre değişir. Transcript ve course description gerekli, ilgili kurumlar inceleyip karar veriyor.

Kabul sonrası tanınan haklar nelerdir?
Kabul öncesi haklar ile aynı. Sınırsız çalışma izni, ücretsiz eğitim ve sağlık.

Kabul sonrası verilen seyahat belgesi ile hangi ülkelere gidilebiliyor?
Türkiye hariç tüm ülkelere gidilebilir.

Kaç yıllık oturum veriliyor?
4 yıllık oturum veriliyor.

Sürekli oturum ve vatandaşlık ne zaman elde edilebiliyor?
Toplamda 4 yıl ülkede kalmak, bunun en az 1 yılının permanent residence olması.

Kabul aldıktan sonra bir başka ülkeye gidip çalışmak mümkün mü?
Seyehat engeli yok, başka ülkeye gidip orada çalışma izni almak vs nasıl prosedür işliyor bilmiyorum.

Ülkenin cazip yanları nelerdir?
Her yönü ile cazip.

Ülkenin olumsuz yönleri nelerdir?
Yok.

Share.

Comments are closed.